SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlshamns Handbollförening
Fotboll

Karlshamn OPEN – bara vinnare!

Sedan 2017 spelas Karlshamn OPEN utan slutspel och utan att kora några slutsegrare. Istället kommer det bara att finnas vinnare!

I dagens idrottssverige försvinner tabellerna i den mesta barnidrotten. Detta som en del i svensk idrotts strategi som går ut på att få fler och fler ungdomar att idrotta längre, tvärtemot den nuvarande trenden där idrottande ungdomar blir färre och färre. Vi tycker detta är helt rätt! Karlshamns handbolls verksamhet ska främja en livslång lust till idrottande. Vi är övertygade om att denna lust ökar desto fler barn och ungdomar som får chansen att deltaga utan att uteslutas i jakten på en serieseger.

I matcherna kommer vi fortfarande att räkna antal gjorda mål, att göra mål är trots allt spelets idé. Däremot kommer inte resultatet föras in i en tabell utan fokus kommer att ligga på att spela så många matcher som möjligt och enbart ha ROLIGT. Vi är inte ute efter att ta bort tävlingsmomentet, däremot är vi ute efter att använda tävlingsmomentet för att skapa glädje snarare än hets. Vi är övertygade om att glädjen i att göra en bra prestation tillsammans är betydligt större än glädjen i att hamna överst i en tabell.

För er innebär det att ni redan från början kommer att få tider för alla era matcher. Ni behöver inte leta efter slutspelstider efter sista gruppspelsmatchen utan redan från början får ni full koll på dagens tider. Dessutom får de flesta lag spela fler matcher än vad de hade fått om vi hade använt utslagningsprincipen.

Karlshamns handboll genomför Karlshamn OPEN för att så många som möjligt ska få uppleva glädjen i att spela handboll. Vi tror och hoppas därför att ni liksom vi tycker att det är helt rätt att spela en turnering där glädjen är vinsten vilket gör alla till vinnare. 

Vid frågor och funderingar kring vårt beslut eller kring turneringen i övrigt är ni välkomna att kontakta oss via mail; karlshamnopen@karlshamnshandboll.se.

 

Välkomna till Karlshamn OPEN alla vinnare!

Karlshamns Handboll

Carl Dalberg

 

Vill du läsa mer om vad vi grundar vårt beslut på?

https://tranarpasset.com/2016/03/23/om-tabellsystem-och-seriesegrare-i-barnidrott/

https://svenska.yle.fi/artikel/2015/11/27/inga-vinnare-under-13-ar-lugnare-och-trivsammare-stamning

http://www.jp.se/article/bara-gladje-i-innebandycup/

 
Våra sponsorer
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten